Písek KSČMAkcePlánované akce OV KSČM

Plánované akce OV KSČM

10. ročník Silvestrovského vejšlapu na Velký Kamík

. (31.12.2015)

Silvestrovský vešlap na rozhlednu Velký Kamýk se vydařil. Za krásného, slunečného a trochu mrazivějšího počasí stovky turistů z Písku a okolí navštívili vrcholek nad Velkými Nepodřicemí. Přivítala je rozhledna v nadmořské výšce 515 m s vyhlídkovou plošinou ve výšce 31 m. Pro dospělé i děti bylo připraveno bohaté a teplé občerstvení.

Mladé rodiny s dětmi přivítaly ochutnávku čaje a samostatného opékání párků. Dospělí zase nepohrdli šálkem kávy, grogu nebo dokonce něčeho ostřejšího. A ti, kterým vyhládlo, si zase pochutnali na opékaných a uzených klobáskách. Jako v minulosti, tak i letos se osvědčila polní kuchyň a polní přenosná udírna.

Při setkání si užili mnohé radosti nejen děti, ale i ostatní přátelé. Na přiloženém snímku jsou také zachyceny (zimní) lesní víly z "Dobevského BABINCE" s Jaroslavem Němečkem a Jiřím Lejčarem. Při rozhovorech mnozí říkali, že jejich čarování neviděli. Já ho však viděl, vždyť bez vlivu lesních víl, jejich kouzel a čár by se nemohlo vydařit tak bezchybné zabezpečení celé akce.

Závěrem organizátor akce, Sbor dobrovolných hasičů Dobev, popřál všem turistům a milovníkům přírody hodně zdraví a štěstí v roce 2016.

autor: + foto: jk