Písek KSČMAktualityAktuality KSČM ( Písecko )

Ze života a činnosti KSČM ( Jihočeský kraj - Písecko )

Výroční členské schůze KSČM na Písecku úspěšně pokračují

Vystoupení předsedy OV KSČM (10.11.2015)

Podle plánu se v pondělí 9. 11. 2015 uskutečnila v Protivíně další z celé řady výročních schůzí KSČM. Členové mezi sebou přivítali také předsedu a místopředsedu OV KSČM Písek Jiřího Lejčara a Josefa Kovaříka a zastupitelku zvolenou na kandidátce KSČM, členku rady města, Danu Zoubkovou. Po vnitrostranické diskusi a posouzení celé řady otázek došlo v diskuzi i na plnění volebního programu KSČM ve městě.

I když uplynul od obecních voleb a přijetí volebního programu KSČM teprve jeden rok, lze říci, že přijatý program se průběžně plní. Snad jediný problém, který se zatím ukazuje, je posunutí realizace vybudování venkovního koupaliště. Příčinou není neochota vedení města, ale nedostatek peněžních prostředků.

Při předvolebním shromáždění se občané snad nejvíce zajímali o opravu průběžné komunikace městem-ulice Mírová. Komunisté s uspokojením vyslechli slova zastupitelky, když informovala o zahájení přípravných prací. Vlastníci dotčených částí silnice (Správa a údržba silnic Jihočeského kraje, Vodovody a kanalizace Jižní Čechy, a.s. a samotného města Protivín) s opravou souhlasí a potřebnou součinnost poskytují. Zatím jde o přípravu projektové dokumentace, slaďování a koordinaci. Finanční prostředky jsou přislíbeny a snad již v příštím roce 2016 bude oprava s přilehlými chodníky a parkovišti zahájena.

Ve svém vystoupení Dana Zoubková mimo jiné vysoce ocenila vedení Jaderné elektrárny Temelín, poskytování dotací a jejich zájem o rozvoj města Protivín. Ocenila také zaměstnance města, kteří mnohdy po pracovní době zpracovávají potřebnou dokumentaci pro čerpání dotací od JETE a Regionálního operačního programu. Členové KSČM přijali s uspokojením na vědomí, že ani jednou nedošlo k odmítnutí poskytnutí dotací, jejich čerpání je 100% a v rámci všech investičních akcí jejich objem pokrývá až 90% nákladů.

Investic, rekonstrukcí a oprav je celá řada a tak zmíním alespoň některé. Průběžná oprava a modernizace školy s interaktivními tabulemi, školky s netradiční fasádou, kterou si děti samy přály a rozlehlou zahradou, kde všechny věkové kategorie dětí pro sebe naleznou odpovídající vyžití. Nelze zapomenout ani na péči o přilehlé obce a dobrou spolupráci s osadními výbory. Díky tomu jsou zmodernizované místní komunikace, opraveny či vybudovány cyklostezky, které hodně využívají mladí a rekreanti.

Nelze zapomínat na aktivitu spolků, neziskovek a dalších organizací, bez jejichž aktivit se město neobejde. Opomíjenou oblastí není ani rozvoj a trvalé zkvalitňování sociální péče o seniory.

Z výroční členské schůze si komunisté odnesli mnoho poznatků z vnitrostranické i veřejné aktivity. Předsedou základní organizace byl opět zvolen Zdeněk Řezáč, byl doplněn výbor, zvolena delegátka na okresní konferenci a vytvořeny předpoklady pro další rozvoj stranické aktivity. Poznatek, že vnitrostranický život probíhá na takové úrovni, jak aktivní jsou sami členové, platí i pro základní organizaci v Protivíně.