Písek KSČMAktualityAktuality KSČM ( Písecko )

Ze života a činnosti KSČM ( Jihočeský kraj - Písecko )

Výměna zkušeností

. (21.4.2016)

Dne 20. dubna 2016 se uskutečnila výměna zkušeností zastupitelů, členů výborů a komisí města Písek zvolených nebo jmenovaných za KSČM. Kromě výměny zkušeností z práce ve veřejné správě bylo posouzeno i plnění volebního programu. V úvodu vystoupil předseda Okresního výboru KSČM Jiří Lejčar, kterého doplnil předseda klubu zastupitelů Karel Vodička. Následně proběhla bohatá diskuse, ze které krátce vyjímám.

Členové výborů a komisí své poznatky a zkušenosti společně diskutovali, hodnotili účast na jednáních, podíl na zabezpečování volebního programu, ale hlavně svůj přínos pro občany města. S porozuměním byly přijaty informace o širších souvislostech při rozhodování různých majetkových záležitostí, tepelného hospodářství, plánování nové výstavby, soudních sporů města a řady dalších okruhů činnosti města.

Jak v diskusi také zaznělo, jedním ze složitých problémů je stále více problematické soužití bydlících v domech s různými vlastnickými vztahy. Například v domech Společenství vlastníků jednotek a družstev, kde je část bytů ve vlastnictví města nebo jiných soukromých vlastníků, mnozí nájemníci nedodržují domovní řád a různými způsoby obtěžují ostatní slušné vlastníky. Velmi často jsou příčinou jen narušené vztahy mezi bydlícími, malá ohleduplnost nebo prostý nezájem o společné soužití.

Jednotlivé podněty občanů jsou našimi členy přenášeny na příslušné orgány města spolu s návrhy řešení. Potěšitelná je skutečnost, že při jednání zastupitelů, členů výborů a komisí, je vždy brán v úvahu společný zájem. Závěrem bylo konstatováno, že se postupně daří volební program KSČM plnit.

zdroj: vlastní