Z práce zastupitelů na kandidátce KSČM města Písek

Odprodá město akcie teplárny? Co na to Karel Vodička – předseda majetkoprávní komise

Teplárna (15.2.2012)

Co se nyní děje kolem teplárny v Písku? Jaký je postoj zastupitelů za KSČM? Zeptali jsme se našeho zastupitele Karla Vodičky – předsedy majetkoprávní komise.

Titulky „Místním politikům se odprodej akcií nelíbí“ a „Exstarostové o teplárně“ minulý týden v Píseckých postřezích reagují na několik let se opakující nabídku na odkupu 24 % akcií (současný podíl na teplárně má město 75,59 %).

V Plzni probíhala rovněž dva roky podivná hra o dodávku uhlí do městské teplárny. Zastupitelé KSČM v Plzni proti prodeji teplárny bojovali. Že už je rozhodnuto, informoval ( Haló noviny 10.2.) plzeňský zastupitel za KSČM. Kontrolu nad teplárnou město neztratilo a dramatické zvýšení cen tepla občanům tedy bylo odvráceno.

Co chceme (nebo kdo co chce) dělat s píseckou teplárnou

Nabídka na odkup nebo pronájem akcii skutečně přišla, byla ale spíš obecná a k tomu se ze zkušenosti odmítám vyjadřovat. Minule jsme na zastupitelstvu měli možnost se vyjádřit k nákupu akcií Teplárny, nabídka byla jednu akcii za tisíc korun. To zastupitelstvo odmítlo, i když má hodnotu vyšší, ale známe alespoň současnou tržní cenu. Já vidím, že Teplárna v současné době pracuje tak, aby produkovala teplo dostupné pro maximální počet odběratelů, našich občanů. Mám na mysli hlavně cenu tepla. Pokud přijde konkrétní nabídka a mám informaci, že je na cestě, budeme ji posuzovat hlavně z tohoto hlediska. Spojovat naše rozhodnutí s podporou hokejového sportu vidím jako nátlak a pokus o ovlivňování zastupitelů. I naše Teplárna podporuje sponzorsky písecký hokej stejně jako další sporty.

Zastupitelé za KSČM zaujímají rozhodně odmítavý postoj k možnému odprodeji akcií teplárny. Je to stručné, ale je tím řečeno vše. Zkušenosti odjinud, třeba jak zaznělo v otázce, by měly být dostatečným argumentem. Stačí si položit otázku: Komu by to prospělo?

Karel Vodička, předseda majetkoprávní komise

autor: Připravil: mus