Z práce zastupitelů na kandidátce KSČM města Písek

Strakonice 12.4.2014. Jiří Lejčar k poradě a výměně zkušeností zastupitelů za KSČM v Jihočeském kraji

. (12.4.2014)

Každoroční setkání jihočeských starostů, místostarostů, členů rad a krajských zastupitelů zvolených za KSČM se tentokráte uskutečnilo v příjemném prostředí učiliště ve Strakonicích. Vyslechli řadu cenných informací předsedy ÚV KSČM a místopředsedy Poslanecké sněmovny PČR Vojtěcha Filipa o aktuálním dění u nás a také v zahraničí, zejména o krizi na Ukrajině. Zároveň se dozvěděli o dopadech současné vládní politiky a o legislativních aktivitách poslanců KSČM.

O situaci v krajském zastupitelstvu, koaličních vztazích  s ČSSD, ekonomické situaci a úkolech našich zástupců ve městech a obcích hovořil předseda Jihočeského krajského výboru KSČM Petr Braný.

Krajský radní Tomeš Vytiska a předseda klubu Václav Kučera informovali přítomné o plnění volebního programu, zkušenostech z koaličních jednání a přístupu ostatních volebních stran zastoupených v krajském zastupitelstvu.

Přínosem pro všechny byla výměna zkušeností a odpovědi na bezpočet dotazů ke komunální politice. Zcela na závěr poděkoval předseda ÚV KSČM přítomným za obětavou, společensky významnou práci a požádal je o aktivní přístup v přípravě na podzimní volby v rámci našich měst a obcí.

autor: a foto Jiří Lejčar, pohled do auditoria