Písek KSČMSPaSK posílení historické paměti

Různé články a stanoviska

Písek, 28. října 2013. Vzpomínková akce u příležitosti oslav 95. výročí vzniku Československé republiky a uctění památky padlých legionářů

Místopředseda ČSBS Zdeněk Říha (28.10.2013)

Město Písek, Český svaz bojovníků za svobodu , Junák Písek, za účasti dalších společenských organizací si připomněli 95. výročí vzniku samostatné Československé republiky. Slavnostní akt zahájil místopředseda ČSBS v Písku Zdeněk Říha. V následném vystoupení  pak starosta města Ondřej Veselý připomněl a vyzdvihl význam neutuchajícího boje za svobodu. Bránit a vážit si nabyté svobody je nekončící společenský proces, který se prolíná celou historií republiky. Oprávněně je tím hlavním odkazem pro dnešek i jeho složitou současnost.

Po odeznění hlavních projevů následovalo položení věnců a kytic u pomníku legionářů na Mírovém náměstí. Slavnostního aktu se zúčastnilo asi 100 dalších občanů města.  V následují obrazové dokumentaci je zachyceno pokládání věnců a kytic zástupci města Písku, ČSBS, KSČM, ČSSD, Junáka, Skautů, občanů města a dalších společenských organizací.