Písek KSČMAktualityAktuality ostatní

Postoje a činnost představitelů KSČM v centru a v kraji

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip pro ČT24 k aktuálním otázkám vládní krize, 21.6.2013, 18,35 hod. (21.6.2013)

Před jednání delegace KSČM s prezidentem republiky Milošem Zemanem poskytl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip rozhovor ČT24. Vyjádřil současné názory KSČM na vládní krizi a  možná východiska dalšího vývoje. Videorozhovor  zde:

AVÍZO KSČM: Informace o setkání zástupců KSČM s prezidentem republiky Milošem Zemanem. V sobotu 22. 6. v 13.30 hod. v prezidentské rezidenci v Lánech přijme prezident republiky Miloš Zeman zástupce KSČM k jednání o současné politické situaci. Jednání se zúčastní Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM a Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM.

„Lidé nemají důvěru v současné složení poslanecké sněmovny a je na ní, aby se zachovala odpovědně vůči suverénovi, kterým je lid.“ Ani představa úřednické vlády se komunistům nezamlouvá. „My jsme přesvědčeni, že jakási úřednická vláda je pro nás spíše nepředstavitelná, anebo představitelná jen do předčasných voleb. Nevím, o jaké hlasy by se opírala.“

Za návrhy TOP 09, která prohlašuje, že chce otestovat soudržnost koalice a případné vlády v tajném hlasování o novém předsedovi dolní komory, vidí snahu jejího místopředsedy Kalouska výrazněji zasáhnout do sestavování vlády. Jde mu o to, získat vedení sněmovny pro sebe, aby při případném třetím pokusu sestavit vládu byl pověřen představitel TOP 09, který by stál v čele sněmovny.

zdroj: ČT24