Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

autor: jk, foto: blog Radima Valenčíka
zdroj: vlastní

Zajímavý rozhovor proběhl mezi dvěma kamarády. Slovo dalo slovo a tak se řeč stočila na současnost, přesněji na aktuální pražské události. Padla slova o náckách, Zemanovi, pomalování Kliniky a další. Zajímavé však bylo, že současné pražské události jako by se podobaly událostem nástupu fašismu v Německu počátkem 30. let. Dokonce i mediálním krytím a pokusy o legitimizaci. Více na blogu Radima Valenčíka zde:

zdroj: vlastní

Čas rychle uplynul a opět se setkáváme s přáteli, kamarády a všemi návštěvníky při příležitosti tradičního 1. máje – Svátku práce. Setkání občanů tak uvedl a celým průběhem provázel Jiří Lejčar. Představil vzácného hosta Květu Šlahúnkovou - předsedkyni Republikové rady Levicového klubu žen, Stanislava Sedláčka - člena ÚV KSČM, krajského zastupitele a kandidáta do krajského zastupitelstva, dále Janu Kozákovou - místopředsedkyni Národní rady Klubu českého pohraničí. V průběhu společného setkání postupně přivítal další návštěvníky.

autor: Foto a vložil: jk
zdroj: Přišlo e-mailem

Vážená paní starostko, vážení páni místostarostové, vážení zastupitelé, vážený pane jednateli MSP, vážení pracovníci MÚ, milí kolegové z výboru VRIM, téměř po roce (obsah mé původní zprávy viz níže, včetně odkazů pro "inspiraci") se na Vás znovu obracím s naléhavou žádostí, abychom na prahu nové turistické sezony hledali řešení týkající se problematiky "graffiti" (tedy spíše nevzhledných čmáranic) ve městě Písku, zejména v lokalitě jeho městské památkové zóny.

autor: +foto: jk
zdroj: vlastní

Dlouhodobá snaha Osadního výboru Hradiště o vybudování občanského zázemí především pro děti a seniory na Hradišti snad bude ve prospěch občanů zdárně vyřešena. Finanční výbor zastupitelstva města Písek investici na zlepšení občanského zázemí doporučil 6:3 hlasy. Opačný názor především předsedy výboru nebyl většinově vyslyšen. Jedná se o stavbu altánu v panelové zástavbě, kde nejsou místa pro zázemí a posezení dětí jakož i pro odpočinek a popovídání seniorů.

autor: + foto: jk
zdroj: vlastní

V pondělí 25. dubna 2016 se jednotlivé skupiny komunistů z obcí a měst Písecka zapojili do celostátní jarní úklidové akce. Uklízeli prostory Letního kina v Písku a připravili je na důstojné na oslavy 1. máje - svátku práce. Jako každoročně, tak i letos, uklizené prostory umožní zahájení pořádání dalších kulturních a společenských akcí. Prostor Letního kina je tak dnešním dnem připraven k využití pro občany města a širokého okolí.

autor: Mediální úsek ÚV KSČM
zdroj: https://youtu.be/fqVvWq2BDUw

KSČM podporuje návrh zákona o zákazu prodeje ve větších obchodech během sedmi svátečních dnů, jak navrhoval Senát. Sněmovnou už tento návrh prošel, poslanci jej ale zúžili jen na tři dny. Očekává se však, že Senát poslancům zákon vrátí, aby jej mohli prosadit v původní verzi. Více v záznamu vysvětluje členka sněmovního hospodářského výboru Květa Matušovská (KSČM).

zdroj: vlastní

V úterý 6. dubna 2016 projednal Okresní výbor KSČM v Písku řadu otázek. Zaměřil se na vyhodnocení  práce komunistů na veřejné správě obcí, měst a Jihočeského kraje, přípravě kandidátek pro podzimní krajské volby a v neposlední řadě na zabezpečení prvomájového setkání občanů a květnových pietních aktů u příležitosti 71. výročí osvobození naší vlasti a uctění památky obětí 2. sv. války.

autor: redakce
zdroj: Májový štáb

Okresní výbor KSČM zve zájemce na májové a květnové akce u příležitosti 71. výročí osvobození naší vlasti a uctění památky obětí 2. sv. světové války.

zdroj: www.moderni-dejiny.cz

Po setkáních „Velké trojky“ v Teheránu a Jaltě, se uskutečnilo třetí setkání tentokrát na půdě poraženého Německa. Místem summitu byl vybrán zámek Cecilienhof v Postupimi (na okraji Berlína). Konference probíhala ve dnech od 17. července do 2. srpna 1945. Setkání se jako vrcholní představitelé zúčastnili nový americký prezident Harry Truman, britský ministerský předseda Winston Churchill a spolu s ním i kandidát opoziční Labour Party Clement Attlee a sovětský vůdce Josif Stalin.

autor: Vojtěch Filip
zdroj: +foto: fc.KSČM

Jaký je cíl dnešního zasedání? Projednat materiály, které předkládá ústřední výbor IX. sjezdu. Proto k jednotlivým dokumentům. Zpráva o činnosti strany mezi VIII. a IX. sjezdem. Pojetí je odlišné od zprávy, která byla předkládána minulému sjezdu, je to logické. Odpovědnost, kterou na sebe KSČM vzala po r. 2012, je výrazně jiná.