Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Sepekov
autor: + foto: Výbor ZO KSČM Sepekov

Dnešní městys Sepekov je moderní a stále se rozvíjející obec a bylo tomu tak i v minulosti. Bývalé pohostinství „Na Panské“ už řadu let nevyhovovalo a jeho rekonstrukce i modernizace nebyla účelná. To si uvědomili zastupitelé již v roce 1985, a proto začali konat. Přijali rozhodnutí o výstavbě moderního víceúčelového zařízení určené pro kulturní využití s restaurací a sálem. Přijetím tohoto rozhodnutí započaly stavební přípravy, zpracování projektů, získání stavebního povolení a zajištění finančních prostředků.

Výstava
autor: Připravil: MUS
Projekt začíná „Blogem“, který byl zahájen v prosinci 2013. Ten mapuje postup autorů při vytváření projektu – návštěvy, získávání partnerů, kroky při tvorbě webové stránky. Hlavní část „Výstava“ provádí na 21 panelech jednotlivými etapami života a bojů vojenských jednotek – od charakteristiky 30. let až do přivítání své armády v Praze 1945. Část „Bojovníci“ uvádí medailonky některých příslušníků vojenských jednotek a bude zřejmě dále rozšiřovaná po získání a zpracování dalších informací. Autoři usilují o ucelený popularizační výklad vhodný pro studenty i učitele. Více zde:, nebo: www.bojovali-za-ceskoslovensko.cz
Dukla
autor: Připravil: MUS
V základní části „Bojovali za nás v Karpatsko-dukelské operaci“ vstoupíme do války a sledujeme její průběh s mapkami jednotlivých situací. Další části ukazují některé bojovníky, materiály (fotogalerii, videa, audio záznamy se vzpomínkami účastníků operace) a nakonec místa, kde si operaci připomenout. Průběh na stránkách Karpatsko-dukelské operace zde: , nebo www.dukla1944.com
autor: Připravil: MUS

Je to internetová výstava o ženách, které dobrovolně sloužily a bojovaly v zahraničních vojenských jednotkách za druhé světové války na Středním východě, v Anglii, v Jugoslávii a na východní frontě. Kromě jednotlivých panelů zajímavé výstavy je k prohlédnutí fotogalerie dnes už historických fotografií, jmenný seznam bojovnic a medailonky o jejich životě, bojovém zařazení a činnosti. Autoři si přejí, aby si i současná generace, zejména mládež, mohla říct, že máme na koho být v naší minulosti hrdí. www.zeny-bojujici.cz

Pohled na vedení města
autor: a foto: jk

Zastupitelé města Písek schválili na svém jednání dne 3. 12. 2015 důležité rozhodující a dlouhodobé materiály. Za všechny uvádím Rozpočet města na rok 2016, Územní plán města, Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 a řadu dalších. Je pozoruhodné, že tak zásadní materiály byly schváleny po krátké odborné a nerozporuplné diskusi.

.

V pondělí 30. listopadu jednal finanční výbor. Hlavním bodem bylo projednání návrhu rozpočtu města na rok 2016.

Vánoční stromek na Píseckém náměstí
autor: + foto: Bc. Kristýna Barchini - tisková mluvčí
zdroj: www.mesto-pisek.cz

Advent v Písku začne tuto neděli v 16 hodin rozsvícením vánočního stromu na Velkém náměstí. Součástí slavnostní události bude také vypouštění balónků s dopisy adresovaných Ježíškovi.

autor: VV ÚV KSČM

KSČM odsuzuje hrůzné teroristické činy, které zasáhly celý svět. 13. listopadu v Paříži zabili teroristé ve službách tzv. Islámského státu přes 120 lidí. Dalšími oběťmi byli pasažéři ruského letadla letícího z Egypta, desítky obětí sebevražedných útoků v Bejrútu a řada dalších.

Nohavová-Vanžurová
autor: Lej, foto: J.Ch.

Při dalším z poslaneckých dnů navštívila Alena Nohavová (KSČM) Písecko. V Dobevi ji v mateřské škole přivítala starostka obce Jaroslava Strnadová a ředitelka Ivana Černá. Příjemné setkání s dětmi jí opět připomnělo dlouhá léta zajímavé a velice prospěšné práce při výchově nejmenších. Zajímala se o podmínky každodenního chodu tohoto zařízení, součinnost s rodiči a vyslechla také náměty pro jednání s ministerstvem školství.

Vystoupení předsedy OV KSČM

Podle plánu se v pondělí 9. 11. 2015 uskutečnila v Protivíně další z celé řady výročních schůzí KSČM. Členové mezi sebou přivítali také předsedu a místopředsedu OV KSČM Písek Jiřího Lejčara a Josefa Kovaříka a zastupitelku zvolenou na kandidátce KSČM, členku rady města, Danu Zoubkovou. Po vnitrostranické diskusi a posouzení celé řady otázek došlo v diskuzi i na plnění volebního programu KSČM ve městě.