Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

autor: delegát JK

Na krajské konferenci KSČM Jihočeského kraje v sobotu 18. 1. 2014 vystoupila v diskusi celá řada delegátů a hostů. Naprostá většina diskutujících se soustředila na řešení regionálních témat, tedy to co nás nejvíce zajímá. Pozitivním rysem bylo předkládání konkrétních návrhů pro naplnění hlavního hesla "S lidmi pro lidi". Některá vystoupení jsme pro Vás vybrali. Celý článek zde:

autor: Jaroslav Kojzar
zdroj: ihalo.cz

Seděl jsem na balkoně Sjezdového paláce. Byl to jiný sjezd než ty dřívější. Působil neurovnaně. Diskutovalo se ze všech stran. Řídit zasedání nebylo jednoduché a vedení sjezdu často kolabovalo. Tam dole pode mnou sedělo 1090 delegátů české národnosti, 398 slovenské, 26 maďarské, deset ruské anebo ukrajinské, pět polské a jeden prý nějaké jiné. Bylo tam 478 dělníků, 119 členů JZD, 222 technicko-hospodářských pracovníků, 31 umělců, 37 lékařů, 112 učitelů, pět studentů a 44 důchodců. Kromě toho v sále sedělo 36 členů Demokratického fóra komunistů a nespecifikované množství těch, kteří byli vyloučeni či vyškrtnuti v prověrkách z let 1969 až 1970. Celý článek zde:

zdroj: Nakladatelství Orego

Kniha předkládá čtenáři základní zásady společenské komunikace. Nabízí řadu doporučení pro korektní postup veřejných činitelů, poslanců a zastupitelů. Poskytuje řadu prověřených zásad pro adepty diplomacie či konzulární služby a nemálo rad pro podnikatele. JUDr. Stanislav Suja získal bohaté zkušenosti v nejvyšší ch diplomatických funkcích, společenských a odborných pověřeních i v podnikatelské sféře. Cena 279,- Kč, další podrobnosti zde:

autor: Marie KUDRNOVSKÁ
zdroj: ihano.cz

Rozhovor s Vojtěchem Filipem, předsedou ÚV KSČM.

Jaký byl rok 2013 pro ČR?

Byl rokem bouřlivým. Na jeho začátku jsme prožívali jednu z nejhlubších politických krizí, která se rozlévala do všech sfér života stále víc vzhledem k tomu, jaká vláda tu fungovala. Tak pak neslavně v květnu také skončila. V roce 2009 – omlouvám se za připomenutí - euroatlantická hospodářská a finanční krize ve své první fázi zasáhla téměř všechny státy, a ČR zasáhla právě pro její neoliberální politiku velmi významně.

autor: i foto: jk

Svízelná životní situace, ztráta domova a hrozby exekucí mají svůj tvrdý dopad i na písecké bezdomovce. Z budoucích  mrazů mají vážné obavy. Prověřena bude i písecká radnice zda zorganizovala, případně zabezpečila konkrétní pomoc těmto "vyloučeným" občanům. Z různých zdrojů se dozvídáme, že takových občanů je celostátně až 30 tisíc, ale kolik je takových v Písku přesně nevíme. Možná devět, jak uvedl Petr Maňhal, jeden z píseckých bezdomovců.

autor: Vítr
 Od krajských voleb uplynul rok a několik dní. Uvolnění krajští radní za KSČM Tomeš Vytiska a Hana Rodinová již získali určité zkušenosti v samosprávě Jihočeského kraje, proto mohou udělat první ohlédnutí za tím, co se jim ve funkci již podařilo. Jako prvnímu jsme položili několik otázek jihočeskému radnímu pro školství a kulturu jindřichohradeckému advokátu Tomeši Vytiskovi: Dále viz odkaz.
Místopředseda ČSBS Zdeněk Říha

Město Písek, Český svaz bojovníků za svobodu , Junák Písek, za účasti dalších společenských organizací si připomněli 95. výročí vzniku samostatné Československé republiky. Slavnostní akt zahájil místopředseda ČSBS v Písku Zdeněk Říha. V následném vystoupení  pak starosta města Ondřej Veselý připomněl a vyzdvihl význam neutuchajícího boje za svobodu. Bránit a vážit si nabyté svobody je nekončící společenský proces, který se prolíná celou historií republiky. Oprávněně je tím hlavním odkazem pro dnešek i jeho složitou současnost.

autor: graf: jk
zdroj: www.volby.cz

Zvolení poslanci: 1)  JUDr. Vojtěch Filip, přednostní hlasy: 7 551, což je 14,75%, 2)  Alena Nohavová, přednostní hlasy: 2 984, což je 5,82%. Náhradník: RSDr. Petr Braný, přednostní hlasy: 2 373, což je 4,63%. Podrobné výsledky voleb na adrese: www.volby.cz,  zde:

zdroj: www.halonoviny.cz

NEJVĚTŠÍ NEBEZPEČÍ DNEŠKA? KOALICE ČSSD A TOP 09. Haló noviny měly tu čest být ve čtvrtek 15. srpna přijaty prezidentem České republiky Milošem Zemanem k exkluzivnímu rozhovoru s hlavou státu. Na výňatek z rozhovoru se můžete podívat zde:

Zahájení
autor: Redakce

Lídrem jihočeské KSČM pro případné předčasné parlamentní volby se stal dosavadní předseda strany a poslanec Vojtěch Filip. Do čela kandidátky jej schválili účastníci krajské konference, která se dnes uskutečnila v Českých Budějovicích. Rozhodnutí ještě musí potvrdit Ústřední výbor KSČM. Blahopřejeme. Celý článek zde: