Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Teplárna
autor: Připravil: mus

Co se nyní děje kolem teplárny v Písku? Jaký je postoj zastupitelů za KSČM? Zeptali jsme se našeho zastupitele Karla Vodičky – předsedy majetkoprávní komise.

Sladovna
autor: Připravil: mus

Písecké postřehy v minulém týdnu (8.2.2012) uveřejnily celostránkový rozhovor s  místostarostou Vojtěchem Bubníkem. Rozhovor měl objasnit jeho výhrady k článkům v PP, které se týkaly Sladovny (odvolání bývalé ředitelky, proplácení faktur).

Pozorný čtenář nepřehlédl zmínky o jednání a postoji kontrolního výboru zastupitelstva města Písek. Proto jsme se zeptali, co k tomu může říci jeho předseda – zastupitel za KSČM, Jiří Lejčar. Jeho pohled a vyjádření přinášíme.

cr
autor: ku
zdroj: Halonoviny.cz

»Proč se lidé nemohou vyjádřit? Čeho se bojíte? Pokud postupujete jako vládní většina dobře, odpovědně, cítíte stejně velkou podporu, jakou máte ve sněmovně ve 115 hlasech z 200, i ve společnosti, v tom případě nemáte co ztratit,« apeloval na koalici ve sněmovně předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. Celý text  zde

Oldřichov
autor: JK

Zastupitelé města Písek se sešli dne 5.1.2012 na mimořádném zasedání k jedinému bodu programu. Jedná se o dispozice s majetkem města – přihlásit se do výběrového řízení u ministerstva obrany  – lesní cesty v areálu bývalého vojenského cvičiště Oldřichov ČR - MO. Výhody: zcelení majetku města. Zastupitelé za KSČM přihlášku do výběrového řízení všemi hlasy podporují.

Rozpočet 2012
autor: Roman Oldřich
zdroj: Zpravodaj města Písku leden 2012

Zastupitelstvo města Písek dne 8.12.2011 schválilo rozpočet města na rok 2012. Příjmy: 725 milionů Kč, Výdaje 813 milionů Kč. Schodek ve výši 83 milionů Kč bude kryt již schválenými dotacemi.  Hlasování: pro: 17,  proti: 0,  zdržel se: 4. Zastupitelé za KSČM rozpočet všemi hlasy podpořili.

Společně do roku 2011

Společně do roku 2011

Skončil náročný a téměř supervolební rok 2010. Okresní stranická organizace spolu s našimi příznivci se soustředila na udržení výsledku minulých voleb a se vztyčenou hlavou je připravena vstoupit do neméně náročného roku 2011.

Čeká nás značné úsilí v přípravách výročních členských schůzí, okresních konferencí a VIII. sjezdu KSČM. Půjde také o včasnou personální a organizační přípravu voleb do krajského zastupitelstva v roce 2012, kde budeme opět usilovat o přízeň voličů. Chtěli bychom minimálně udržet srovnatelné výsledky v porovnání s rokem 2008.

Pohřeb
autor: JK

Na Staroměstském a Václavském náměstí  se uskutečnila protestní akce pořádaná iniciativou ProAlt, SPaS, odbory  a  dalšími občanskými iniciativami. Protestovalo se proti vládě, asociálním škrtům... a nenaplněným ideálům 17. listopadu. Za demonstrující promluvili např.: Ilona Švihlíková, Vojtěch Filip, Stanislav Grospič a další. Pod sochou svatého Václava vystoupil s tvrdou kritikou kapitalismu slovinský filozof Slavoj Žižek. Průvod protestujících se kolem páté hodiny začal přesouvat na Palachovo náměstí, kde akce skončila.

Spojenectví práce a solidarity (SPaS) na Staroměstském náměstí uspořádalo "pohřeb demokracie a šancí roku 1989", také „lékařské konzilium“, jehož členové z občanských iniciativ, odborů a politických stran hledali cesty k léčení nemocné demokracie a sociálního státu. Vystoupení mluvčích demonstrujících jsme zaznamenali na video ZDE

sanep
autor: Připravil: JK
zdroj: Sanep.cz

Dnešní politici se chovají hůř než za totality.

Více než každý třetí člověk u nás si myslí, že za předlistopadové éry komunistického režimu bylo lépe než dnes, uvádí SANEP. Soubor výsledků veřejného mínění společnosti SANEP ZDE:

Grebeníček
autor: Miroslav Grebeníček
zdroj: Halonoviny.cz

..."Skandální rozpor mezi zadluženým státem, obcemi a chudnoucími občany na straně jedné a podivně bohatnoucími ministry, papaláši, kmotry a sponzory vládní koalice na straně druhé bije do očí. Také proto sílí nespokojenost veřejnosti s politikou plnou podvodů"... Celý text ZDE

.
autor: Miroslav Pořízek
zdroj: www.blisty.cz

„Opozice zastrašena, koupena, případně uvržena do mlčení, když je jí bráněno v přístupu k sdělovacím prostředkům. Zavládla – slovy Ludvíka Vaculíka – vstřícná předposranost redaktorů, novinářů, vedoucích rozhlasu a televize. Klausovo Peníze nesmrdí umožnilo transformaci  majetku– do nového kapitalistického vlastnictví. Jsme na cestě nikoli k demokracii západního typu, ale ke kapitalismu 19. století. Vládne pragmatismus computerových mozků. Pragmatismus žebrání o prebendu.“ Tato slova napsal již v roce 1992 Karel Kryl. Lze dnes konstatovat, že diktaturu proletariátu nahradila jiná diktatura a to diktatura kapitálu. Kapitalistické hospodářství dnes ovládají místo produkce skutečných hodnot spíše jen burzovní spekulace. Nenasytnost bank a vytváření virtuálních financí v obrovském celosvětovém měřítku vede jen k dalším krizím a otřesům na světových trzích"...

Celý text ZDE: