Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Radnice
autor: + foto: Josef Kovařík (KSČM), člen finančního výboru

V pondělí 2. listopadu 2015 jednal finanční výbor. Snad nejdůležitějším bodem bylo projednání rozpočtového výhledu na roky 2016 – 2018. Ten je pomocným, ale důležitým nástrojem při sestavování rozpočtu města a slouží pro střednědobé finanční plánování. Rozpočet na rok 2016 tak může být finalizován.

Riziková oblast
autor: Vít Budín ( KSČM ), člen dopravní komise, foto: Google

Člen dopravní komise města Písek Vít Budín iniciuje zvýšení bezpečnosti v okolí zastávek MDH v ulici Budějovická v místě zadního výjezdu z písecké nemocnice.  Viz úvodní foto. Občané zde poukazují na zvýšené nebezpečí vystupujících z protilehlých zastávek MHD. Na tomto místě není k dispozici žádný přechod pro chodce, kde by mohli bezpečně přecházet do sídliště Budovatelská, kam ve většině případů, z těchto autobusových zastávek občané směřují.

Plakát
autor: Bohuslav Beneš, člen Zastupitelstva města Milevsko.
zdroj: 2x foto: www.jcted.cz-Ivo Bukač, 1x jk

Město Milevsko uspořádalo k 97. výročí vzniku republiky slavnostní večer. Oslava se uskutečnila v milevském kině. Zprvu byly jisté obavy, zda bude dostatečná kapacita, když je v kině pohodlných 150 sedaček. Vše dopadlo dobře. Akce byla přístupná bez omezení, i když úřad rozeslal i pozvánky. Program moderovala Ivana Šimánková z Českého rozhlasu České Budějovice a k pohodě návštěvníků hrála čtyřčlenná jazzová kapela  JazZÍKAspol.

Zastupitelé

V úterý 20. 10. 2015 se sešli písečtí zastupitelé, členové výborů a komisí zvolení za KSČM. Na společném jednání zhodnotili průběžné plnění volebního programu. V úvodním vystoupení informoval Jiří Lejčar přítomné o plnění volebního programu. Uvedl konkrétní příklady a také význam spolupráce se zastupiteli ostatních politických stran. Jak řekl…"sami bychom nezmohli mnoho, ale v rámci úsilí o prosperující město a hezké domovy občanů je vzájemná spolupráce se zástupci ostatních politických stran nezbytná a přínosná".

Seminář

V pondělí 19. 10. 2015 se sešli komunisté a příznivci KSČM všech okresů Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Společně si na slavnostním semináři připomněli význam čtvrtstoletí KSČM. Připomněli, že prvním krokem vzniku KSČM bylo ustavení územní stranické organizace s působností v Čechách a na Moravě – Komunistické strany Čech a Moravy, ve zkratce (KSČM) v březnu 1990.

Sedláček
autor: Stanislav Sedláček – člen Komise pro zdravotnictví a sociální péči Rady Jihočeského kraje
zdroj: foto: KSČM

Dnem 12. 10. 2015 bylo pro veřejnost otevřeno Perinatologické centrum intenzivní péče v českobudějovické nemocnici. O této události jsme samostatně informovali zde. Nové zařízení je jedno z nejlepších a nejmodernějších v republice. Českobudějovická nemocnice je rozsahem výkonů na úrovni fakultní nemocnice. Podívejme se nyní blíže na finanční a ekonomické možnosti a souvislosti celého Jihočeského kraje. Komise pro zdravotnictví a sociální péči Rady Jihočeského kraje se v září tohoto roku touto oblastí zabývala.

Volby
autor: j.š., foto: https//pixabay.com

Poslední tři roky jsme šli k volbám a většina z nás se nemusela pročítat štosy letáků a dlouho se rozmýšlet koho vhodit do volební urny. V kandidátce KSČM jsme měli jistotu.

gen. Vacek v Písku
autor: foto: jk

Vážení příslušníci ČSLA!

Obracím se k vám, kteří jste zůstali hrdí na příslušnost k té naší armádě, ve které jsme všichni prožili v nelehké práci podstatnou část svého života. Necítili jsme žádnou potřebu, dnes tak často zdůrazňovanou v AČR, abychom stále uváděli, že jsme „profesionálové“.

Zastupitelstvo Písku
autor: a foto: jk

Jak jsme vás informovali (zde) dnes 24.9.2015 jednalo zastupitelstvo o odejmutí čestného občanství Klementu Gottwaldovi. Po jisté delší, většinou jednosměrné diskusi, Marek Anděl navrhl doplnit do usnesení mimo Klementa Gottwalda také Josifa Vissarionoviče Stalina. Tento protinávrh byl přijat a tak bylo odňato čestné občanství hned dvěma.

.
autor: jk, foto: Bourání sochy: archiv Píseckého Deníku

Zastupitele Písku čeká ve čtvrtek jistě nelehký a náročný úkol. Pod bodem č. 22 budou rozhodovat o ponechání nebo odejmutí čestného občanství města Klementu Gottwaldovi. To bylo uděleno při slavnostním plenárním zasedání tehdejšího MNV 23. 11. 1948 v den jeho svátku a 52. narozenin. Co dnes s opakovaně nastolovaným problémem Věnceslavy Skřivánkové? Jak bylo zjištěno tak  problém většinu občanů už nezajímá, překvapí nás zastupitelé?