Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

autor: Stanislav GROSPIČ, předseda ÚZ OSČMS
zdroj: Rada Ústředního zastupitelstva OSČMS

Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska plně podporuje 4. duben 2016 jako Mezinárodní den boje proti privatizaci veřejných služeb. Tváří tvář poslední světové finanční a posléze hospodářské krizi z let 2008 až 2014 jsme neustále svědky nevybíravých a brutálních útoků vládnoucích mocenských elit nadnárodního finančního kapitálu a nadnárodních korporací na základní sociální funkce státu.

zdroj: vlastní
V pondělí 4. dubna 2016 byl po dlouhých přípravách uzavřen Zátavský most. Do paměti mnohých pamětníků se vryl jako místo setkání (demarkační čára) americké a Rudé armády v roce 1945. Nyní most vykazuje celou řadu velkých až nebezpečných závad. Proto bylo rozhodnuto, vzhledem k jeho jedinosti – technické památce, postavit na stejném místě jeho repliku, jen o něco širší. Na snímcích slavnostní akt z odhalení pamětní desky Rudé armádě na  písecké straně mostu z 2015.
autor: Jiří Lejčar, zastupitel města za KSČM, foto: jk
zdroj: vlastní

Málokterý bod programu jednání zastupitelstva města Písku je tak hladce odsouhlasen jako projednání Zprávy o požární ochraně v roce 2015 dne 31.3.2016. Kdo si tuto zprávu vyslechl, musel ocenit její všestrannou vypovídající schopnost. Za zpracování si jistě zaslouží poděkování Mgr. Bc. Michal Hanus-vedoucí kanceláře úřadu a Ing. Aleš Kudlák, PhD.-pracoviště krizového řízení. Snad je trochu škoda, že se se zprávou nepracuje více mediálně.

autor: +koláž: JK
zdroj: vlastní

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola se pokusil o kultivaci vztahů s Biskupstvím českobudějovickým ve věci církevních restitucí. Motivem bylo řešení vysokého počtu žalob kvůli restitucím, který je přímo úměrný zvýšenému napětí mezi církvemi a obcemi, uvedl. Neuspěl, bohužel. Odpovědí mu byla zbytečně útočná slova českobudějovického biskupa Vlastimila Kročila a vedoucího restitučního oddělení Biskupství českobudějovického Petra Stukbauera. Podané žaloby se týkají také města Písku a Písecka.

zdroj: https://youtu.be/Q0CUJ5_Ue8M, psp.cz

Vážený pane premiére, členové vlády, paní a pánové, než začneme, tak své úvodní slovo zarámuji třemi citáty, proto jsem si vzal s sebou nějaké dokumenty. Válka proti Evropě začala dávno, nejpozději v dubnu 1999 napadením Jugoslávie.  …Potlesk z celého sálu. Nabízíme písemné a audiovizuální verzi.

autor: Bohumil Píša, redakce, foto: jk
zdroj: vlastní

S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás ve věku nedožitých 94 let dne 8. března 2016 navždy opustil dlouholetý člen strany dipl. tech. Ludvík Szingert z Milevska. Výjimečný a laskavý člověk, který zasvětil celý svůj život všestranné  práci pro společnost a výchově mladé generace.

zdroj: + foto: fc.KSČM

15. březen 1939. Již sedmdesát sedm let uplynulo od »škaredé středy«, kdy nacistické vojenské jednotky okupovaly ještě stále svobodné, byť okleštěné, Československo, aby ho vlastně zlikvidovaly a vytvořily si z něj »štát Slovensko« s fašistickou Tisovou vládou a »Protektorat Böhmen und Mähren«. Úvodní foto: uctění památky obětí okupace předsedou ÚV KSČM Vojtěchem Filipem.

Hus
zdroj: vlastní

Římskokatolická farnost v Písku zažalovala město Písek a stát o vydání pozemků podle kontroverzního zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Rada města Písku na svém jednání ve čtvrtek 10. března 2016 posuzovala návrh církve na smírné řešení s žádostí na dobrovolné vydání označených pozemků. Dobrovolné vydání rada zamítla. Co vše písecká farnost zažalovala a požaduje?

autor: ČT 24
zdroj: https://youtu.be/07xDvEPhrfI, www.kscm.cz

Vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny, vážení členové vlády, vážené paní poslankyně a vážení páni poslanci, prezident republiky má sice právo vystoupit k jakémukoliv projednávanému tématu, ale domnívám se, že by se měl soustředit pouze na zákony, které jsou pro osud naší země klíčové, nebo, chcete-li, páteřní.

autor: VV ÚV KSČM
zdroj: www.kscm.cz

Poprvé v lednu 2013 byl v přímé volbě zvolen a v březnu 2013 se pak stal prezidentem České republiky Miloš Zeman. Třetí výročí této události je příležitostí k hodnocení výkonu jeho mandátu. KSČM v prvním kole tehdejší prezidentské volby doporučila volit ty kandidáty od středu doleva, kteří ji požádali o podporu. Z toho pak v druhém kole logicky vyplynulo jmenovité doporučení volit proti Karlu Schwarzenbergovi postupujícího Miloše Zemana.