Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Hus
zdroj: vlastní

Římskokatolická farnost v Písku zažalovala město Písek a stát o vydání pozemků podle kontroverzního zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Rada města Písku na svém jednání ve čtvrtek 10. března 2016 posuzovala návrh církve na smírné řešení s žádostí na dobrovolné vydání označených pozemků. Dobrovolné vydání rada zamítla. Co vše písecká farnost zažalovala a požaduje?

zdroj: https://youtu.be/07xDvEPhrfI, www.kscm.cz

Vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny, vážení členové vlády, vážené paní poslankyně a vážení páni poslanci, prezident republiky má sice právo vystoupit k jakémukoliv projednávanému tématu, ale domnívám se, že by se měl soustředit pouze na zákony, které jsou pro osud naší země klíčové, nebo, chcete-li, páteřní.

autor: VV ÚV KSČM
zdroj: www.kscm.cz

Poprvé v lednu 2013 byl v přímé volbě zvolen a v březnu 2013 se pak stal prezidentem České republiky Miloš Zeman. Třetí výročí této události je příležitostí k hodnocení výkonu jeho mandátu. KSČM v prvním kole tehdejší prezidentské volby doporučila volit ty kandidáty od středu doleva, kteří ji požádali o podporu. Z toho pak v druhém kole logicky vyplynulo jmenovité doporučení volit proti Karlu Schwarzenbergovi postupujícího Miloše Zemana.

autor: Lenka Procházková
zdroj: http://lenka-prochazkova.eu/

Sbírka politických úvah, projevů a rozhovorů, které autorka publikovala od jara 2014 do podzimu 2015 na internetových nezávislých serverech, neboť, jak sama říká: „pro tištěné deníky a časopisy jsou moje texty příliš silné kafe.“ V předmluvě sbírky spisovatelka vysvětluje, proč místo dalšího románu píše aktuální texty reflektující  současnou dobu a neváhá se účastnit i demonstrací, neboť věří, že: „spisovatel nemá být povýšen nad nic, čím jeho národ prochází, pokud nechce být považován za zbabělce.

autor: Štěpán Kotrba

Pokud si česká levice v čele s ČSSD domnívá, že posílí svůj "demokratický" charakter žvaněním Dienstbiera (či Jiřího Dolejše), vytvoří alianci takzvaně tradičních stran "s Kalouskem proti Babišovi" a dalším stávajícím středovým populistům, mýlí se. Populisté budou sílit.

autor: foto: HaNo
zdroj: fc.,web. KSČM

Na jednom ze svých billboardů se chlubí úspěchem KSČM a to jednorázovým příspěvkem pro důchodce, který byl schválen na základě návrhu poslance KSČM Miroslava Opálky. Vláda původně navrhovala příspěvek nižší.!!!!

autor: Stenografický zápis, hlasování KSČM
zdroj: psp.cz

V diskusi novele zákona o státních svátcích, o ostatních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu a k doplnění: 17. listopad - Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii“.

zdroj: www.kraj-jihocesky.cz, č.j.: 57/ZK/16

Žádost Svazku obcí regionu Písecko (SORP) o splátkový kalendář na vratku zálohy dotace Jihočeského kraje na projekt „Orlicko čistější“ nebyla zastupiteli schválena. Návrh radní Hany Tůmové (KSČM) na zamítnutí žádosti svazku: pro 28, proti 4, zdržel se 13. Krajské zastupitelstvo má 55 členů . Uvedená částka musí být vrácena do 15. října 2018 a první splátky musí být uhrazeny již letos v květnu a dubnu.

zdroj: www.youtube.com

Jak hodnotí 2 roky vlády Bohuslava Sobotky předseda ÚV KSČM a místopředseda PSP ČR JUDr. Vojtěch Filip? Například: Hrozí promlčení majetkových podvodů devadesátých let a vláda zamítla návrh KSČM na prodloužení promlčecí lhůty.

zdroj: www.youtube.com

Stínový ministr obrany za KSČM Alexander Černý hovořil během tiskové konference především o bezpečnostní politice a politice Evropské unie. Stínový ministr dopravy za KSČM Karel Šidlo hovořil o návrhu na nové ceny za elektřinu.