Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Švorcová

zdroj: Halonoviny.cz

Praha - Ve věku 83 let zemřela v pondělí herečka Jiřina Švorcová, která až do posledních let recitovala básně na prvomájových setkáních KSČM. Halo novinám to potvrdil předseda KSČM Vojtěch Filip, podle kterého odešel vážený umělec a vzácný člověk.

kss
autor: Jozef Hrdlička

Vystúpenie predsedu KSS s. Jozefa Hrdličku na Celoslovenskom seminári k 90. výročiu vzniku KSČ

ksčm

zdroj: www.ceska-media.cz, Halonoviny.cz

Bude-li nyní připraven návrh žaloby proti KSČM,. nebude mít u soudu šanci na úspěch, myslí si autor analýzy o ústavnosti komunistické strany Karel Bačkovský.

.
autor: JK

Tábor – lesopark Pintovka, 6. července 2011. Jihočeská krajská rada KSČM, Okresní výbor KSČM v Táboře a Levicový klub žen v Táboře připravili bohatý program s mnoha doprovodnými programy. Celý text ZDE:

Zastupitelé za KSČM
autor: JK
V této záložce budou zveřejňovány postřehy z práce a aktivity zastupitelů v roce 2011.

Internetové stránky města Písek

Válka

zdroj: ITAR-TASS

MOSKVA, 22. června. / ITAR-TASS /. V dnešním Rusku - je den vzpomínky a smutek, v Moskvě a regionech držel až do 70. výročí Velké vlastenecké války. Ruský prezident Dmitrij Medveděv vzdal hold mrtvým a položil věnec k Eternal Flame u hrobu neznámého vojína na Alexander zahradě v Moskvě.

Malý znak 1945-20.11.1960
autor: Z diskusního originálu JK
zdroj: http://web.volny.cz/noviny/z-domova/clanek/~volny/IDC/166238/

Server  VOLNY.cz přinesl zprávičky „Poslanecké platy, Řebíčkova parta a Kočí“. V diskuzi k nim se vyjádřil mj. i vyšetřovatel protistátních akcí v 50. letech minulého století. Je to popis historických událostí z pohledu jejich zúčastněného aktéra, který vám proto přinášíme.

66 let od přijetí Košického vládního programu
autor: redakce
.

Pro přečtení a případně stažení autentického vydání Košického vládního programu klikni na tento obrázek obalu publikace z roku 1945.

66. výročí ukončení 2. světové války a osvobození Československa od fašismu

Letos v květnu uplyne již 66 let od ukončení 2. světové války a osvobození Československa od fašismu. Opět si někteří připomeneme toto historické výročí. Je na škodu, že jen docela málo občanů se účastní pietních akcí, při nichž se vzdává hold a úcta všem osvoboditelům, všem lidem s konkrétními jmény i těm neznámým, bezejmenným hrdinům, kteří se za cenu vlastního života zasloužili o ukončení války a osvobození naší vlasti od fašismu. Nebyli a nejsou pro nás živé bezejmenní. S jejich jmény přišla SVOBODA. Ta měla a má pro naše generace včetně těch poválečných vždy velmi konkrétní obsah a význam.

P r a h a , hlavní město Československa, se dočkala dlouho očekávaného konce války a osvobození v ranních hodinách dne 9. května 1945 příjezdem tanků Rudé armády.

Pro  P í s e k  je významný  6. květen 1945. Toho dne již k Nové Hospodě postoupil  předsunutý oddíl ( 13 vozidel ), jemuž velel americký kpt. J. A.  Havense. K němu odjela delegace Revolučního národního výboru. Podpis kapitulace německé písecké posádky  se potom konal v zátočině za školním statkem Dobešice u přejezdu železniční trati. Za Američany byl přítomen velitel průzkumné jednotky kpt. Kermit Bernard, za německou posádku hejtman Kreuz, za Čechy T. Trávníček, Jar. Komárek, Ing. Frant. Bůžek  a plk. Poklop. Německá posádka dostala za úkol se do 23. hodiny připravit v kasárnách k odchodu.

Motto: Dokážeme-li bránit svou svobodu, vzdáváme tím i čest a děkujeme oněm bezejmenným hrdinům. Není to mnoho v porovnání s tím, že oni ztratili to nejcennější - svůj život, abychom my jsme mohli žít. Pokud si ještě tohle jsme schopni uvědomit, pak je šance, že si své svobody ceníme a záleží nám na tom, aby nebyla jen patetickým projevem, ale měla své konkrétní vyjádření.