Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Písek
zdroj: www.elektrarny.pro

Česká televize v TV novinách lhala, že nejde dohledat majitele FVE. To není evidentně pravda neboť jejich seznam s vlastníky a dalšími informacemi je na webových stránkách. Bylo by dobře, aby se Česká televize omluvila divákům, svým poplatníkům, za to proč do medií lhala. Bylo to snad proto, že mezi vlastníky dohledáte celou řadu bývalých i současných ústavních činitelů?

Předseda klubu Stanislav Lenc
autor: Jana Kozáková
zdroj: vlastní

Dnes, 23. 2. 2016, byla uspořádána členská schůze Klubu českého pohraničí ve Strakonicích. Setkání zahájil předseda strakonického klubu Stanislav Lenc. Nejdříve přivítal hosty -  místopředsedkyni Krajské rady KČP Janu Kozákovou, předsedu OV KSČM Písek Jiřího Lejčara a další hosty. Členská schůze se konala u příležitosti 10. výročí založení klubu ve Strakonicích.

Putin

zdroj: + foto: www.kremlin.ru

Projev Vladimíra Putina v souvislosti s přijetím společného prohlášení Ruska a USA o Syrii.

Drazí přátelé, dnes jsem měl telefonní hovor s prezidentem Spojených států Barackem Obamou. Podnět k rozhovoru přišel z ruské strany, ale mám za to, že zájem byl oboustranný.

autor: Marie KUDRNOVSKÁ

V neděli si připomeneme mezinárodní den mateřského jazyka. Vyhlásilo ho UNESCO poprvé v roce 1999 na oslavu zhruba sedmi tisíc jazyků, kterými se ve světě mluví. Cílem je chránit jazykovou různorodost světa a snaha zamezit zániku malých jazyků. Více podrobností zde:

zdroj: strakonice.kscm.cz

V pátek 19. 2. 2016 bylo v restauraci Palermo ve Strakonicích zvláště pro ženy veselo. Sešli se zde předsedkyně levicových klubů žen se svými delegacemi okresů České Budějovice, Strakonic, Tábora a Písku. Hezký odpolední společenský program zahájila předsedkyně LKŽ ve Strakonicích Marie Pavlovičová za účasti předsedkyně Republikové rady LKŽ Květy Šlahúnkové. K tanci a poslechu výborně hrála Strakonická hudba. Více než slova vyjádří nádhernou atmosféru následující fotoreportáž zde:

autor: kscmrychvald
zdroj: https://youtu.be/-qh9Fi_GXB0

Dne 15. února 2016 Městský výbor Komunistické strany Čech a Moravy v Ostravě, pod záštitou Moravskoslezského krajského výboru KSČM, uspořádal pro širokou veřejnost v Domě kultury města Ostravy setkání s předsedou ÚV KSČM JUDr. Vojtěchem Filipem, poslankyní EP Ing. Kateřinou Konečnou, JUDr. Josefem Babkou, poslanci a zastupiteli za KSČM.

.

Jihočeští komunisté na své krajské konferenci rozhodli. Lídrem kandidátky do krajských voleb bude Petr Braný, dosavadní člen krajského zastupitelstva a předseda JčKV KSČM, následován Tomešem Vytiskou, členem krajského zastupitelstva a uvolněným radním a Hanou Tůmovou, členkou krajského zastupitelstva a uvolněnou radní.

zdroj: Haló noviny

V sobotu 13. 2. 2016 jihočeští komunisté hodnotili dosažené výsledky. Součástí hodnocení přednesené ve Zprávě o činnosti… byly také dosažené výsledky na úseku veřejné správy, koaliční spolupráce s ČSSD a zaměření práce do dalšího období. S některými myšlenkami také seznámili veřejnost krajští radní a zastupitelé cestou Haló novin. Přinášíme články Vojtěcha Filipa, Petra Branného, Václava Eberta, Hany Tůmové a Tomeše Vytisky. O práci komunistů v zastupitelstvu Jihočeského kraje nás zase informoval předseda klubu Václav Kučera. Více zde:

autor: Vítr
zdroj: Převzato z http//jckr.kdcm.cz

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Sobota 13. února 2016 se stala dnem konání Jihočeské krajské konference KSČM. Kromě 42 delegátů ze všech okresních organizací kraje se jí zúčastnilo také 18 hostů. Nechyběli samozřejmě ani členové jihočeské organizace předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, poslankyně Alena Nohavová, hosté ze společenských organizací – za NR KČP místopředseda Gustav Janáček, za RR LKŽ – předsedkyně Květa Šlahúnková .Také oni svými vystoupením přispěli ke zdárnému průběhu konference.

autor: VV ÚV KSČM
zdroj: www.kscm.cz
KSČM dlouhodobě prosazuje debatu o nové, diametrálně odlišné hospodářské strategii pro ČR. Vítá, že se ČMKOS osmělila předložit svou vizi změny a že ve své kampani odmítá setrvačné pokračování udržování v konkurenceschopnosti ČR nízkými mzdami a nízkým zdaněním kapitálu.