Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

Zastupitelstvo Písku
autor: a foto: jk

Jak jsme vás informovali (zde) dnes 24.9.2015 jednalo zastupitelstvo o odejmutí čestného občanství Klementu Gottwaldovi. Po jisté delší, většinou jednosměrné diskusi, Marek Anděl navrhl doplnit do usnesení mimo Klementa Gottwalda také Josifa Vissarionoviče Stalina. Tento protinávrh byl přijat a tak bylo odňato čestné občanství hned dvěma.

.
autor: jk, foto: Bourání sochy: archiv Píseckého Deníku

Zastupitele Písku čeká ve čtvrtek jistě nelehký a náročný úkol. Pod bodem č. 22 budou rozhodovat o ponechání nebo odejmutí čestného občanství města Klementu Gottwaldovi. To bylo uděleno při slavnostním plenárním zasedání tehdejšího MNV 23. 11. 1948 v den jeho svátku a 52. narozenin. Co dnes s opakovaně nastolovaným problémem Věnceslavy Skřivánkové? Jak bylo zjištěno tak  problém většinu občanů už nezajímá, překvapí nás zastupitelé?

Irena Hrbáčková na balkóně
autor: jk, úvodní foto: Jiřří Lejčar,
zdroj: další foto: archiv Ireny Hrbáčkové

Ve středu 9. září 2015 navštívili zástupci okresního výboru KSČM Jiří Lejčar a Jiří Novák Irenu Hrbáčkovou, která se 14. září 2015 dožívá krásných 85 let. Oslavenkyni Irence poděkovali za celoživotní obětavou práci pro stranu, za společensky významnou činnost v Českém svazu bojovníků za svobodu, kde dlouhodobě působila ve funkci předsedkyně místní  organizace a za pomoc při objasňování historických událostí mezi mládeží. Blahopřát nezapomněly ani zástupkyně městského úřadu, které doručily blahopřání od starostky města Evy Vanžurové.

Rychetský
autor: David Daniel, foto: Davied Sedlecký, cs.wikipedia.org
zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz

..."Po rozpadu v obou státech nastal proces polarizace a politika konfrontace, která vyvrcholila slavným Topolánkovým výrokem o nulové toleranci. Znamenalo to totální rozpad elementární politické kultury, schopnosti vést dialog a hledat společná řešení pro zemi a lid. Místo toho se uplatňovala primitivní politika podle pravidla „vítěz bere vše“, a přitom si nikdo neuvědomuje, že v demokracii nejde jen o vládu většiny, ale i o ochranu menšiny"... Více v Parlamentních listech zde:

Koněv v Praze
autor: Karel Kluz, foto: Karel Hájek
zdroj: ihano.cz

V souvislosti s pučem v Kyjevě, vyvolaným Spojenými státy a jejich lokaji v NATO, po kterém následovalo připojení Krymu, jehož obyvatelstvo se v celonárodním referendu vyslovilo ke sjednocení s Ruskem, a po první porážce v preventivní imperialistické válce proti Rusku, vedené pod krytím potlačení ruského obyvatelstva v Donbasu ukrajinskou armádou, rozpoutal světový a evropský imperialismus informační válku, jejímž hlavním principem je rusofobie.

Best
autor: Erik Best, foto: fcb
zdroj: http://www.fsfinalword.cz/

Ministr dopravy Dan Ťok chtěl pětileté překlenovací období na výběr mýtného poté, co 31. prosince 2016 skončí smlouva s firmou Kapsch, ale vláda místo toho tento týden odsouhlasila tříletou variantu. V tomto mezidobí bude mýtné vybírat stát prostřednictvím současného mikrovlnného systému s branami. Teprve potom může dojít ke změně technologie. Proč ANO chtělo pětileté překlenovací období, ale bylo přehlasováno svými koaličními partnery? Více zde:

Cyklosteska
autor: jk, foto vlastní

Sláva, sláva a ještě jednou sláva, dalo by se radostně zvolat. Pozdě, ale přeci. Naši čtenáři si snad ještě vzpomenou, že úsilí komunistů o vybudování chodníku k Obchodnímu centru (Obchodní ulici) započala stížnostmi občanů na veřejné schůzi ZO KSČM na sídlišti Jih v Písku. Zastupitel Jiří Lejčar si tento problém osvojil a na zasedání městského zastupitelstva v březnu 2010 k této problematice přednesl interpelaci.

Temelín
autor: VK, foto: jk
zdroj: http://aeronet.cz

Nikdy se s tím nesmířili. Nikdy nespolkli a nestrávili lidovou volbu, vůli lidu danou výsledkem prezidentské volby. Nikdy se nesmířili se silnou personou v roli prezidenta, který hájí výhradně průmyslové a ekonomické zájmy naší země nad zájmy jiných států. A udělají všechno proto, aby nám tuto volbu již příště nedali a udělají to tak, abychom je o to sami požádali, aby nám tuto volbu odebrali. Zeman překročil rubikon a jeho čas nyní už odměřují jiní. Je před námi odvolání prezidenta, změna ústavy a zrušení přímé volby. K čemu došlo, o tom si povíme v tomto článku. Více AENews zde:

.
autor: jk, foto: fc
zdroj: www.ceska-justice.cz

Ústavní soud posuzuje návrh na zrušení části zákona o archivnictví a spisové službě. Navrhujícímu nejvyššímu soudu se nelíbí rozdílný přístup k chráněným citlivým osobním údajům různých skupin osob, v tomto případě archivech stb. Jde o to zda budou různí lidé dál čmuchat v těchto archivech bez souhlasu žijících osob? Porušování ústavních práv Diesntbierovi asi nevadí? Číst dál zde:

Rataj
autor: Marian Lichtenberg
zdroj: http://www.klub1maje.eu/

Martine, vídáme tě na Plese levice, oslavách 1. máje, vzpomínkových akcích v Mauthausenu a na mnohých dalších akcích strany. Jsi velmi aktivní člověk. Co tě pohání? ..."usiluji o razantní změnu"... uvádí dále na stránkách Klub 1. máje zde: