Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

autor: VV ÚV KSČM
zdroj: www.kscm.cz
KSČM dlouhodobě prosazuje debatu o nové, diametrálně odlišné hospodářské strategii pro ČR. Vítá, že se ČMKOS osmělila předložit svou vizi změny a že ve své kampani odmítá setrvačné pokračování udržování v konkurenceschopnosti ČR nízkými mzdami a nízkým zdaněním kapitálu.
Privat
autor: ku, jad, foto: pixabay
zdroj: ihalo.cz

Současný trestní zákoník má paragraf, který říká, že věci, týkající se privatizace, se nepromlčují dvacet let, teď se promlčely věci, které se rozhodovaly v roce 1995, a letos se budou postupně promlčovat rozhodnutí vlády z privatizace za rok 1996. A tak to půjde dál. Smíříme se s tím?, uvedl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip při jednání poslanecké sněmovny.

autor: Zdeněk Ondráček, Stanislav Mackovík
zdroj: fc. profil

Jak jsem slíbil, činím a předkládám fotoalbum a přidávám komentář. Doněck je krásné velkoměsto s více jak 700 tis. obyvateli a díky statečným obyvatelům na tom nic nemění ani fakt nesmyslné války. Po celou dobu pobytu jsme se mohli pohybovat podle našich požadavků, jen někam už nás s důvodů vysokého rizika nechtěli pustit, ale stejně jsme tam byli.

autor: jk, foto: pixabay

Co to je Singltrek? Představuje nové pojetí cyklistických zážitků. Vznikl ve Velké Británii a využívá její fascinující přírodu. Singltrek je tvořen sítí stezek, které jsou určené pro horská kola.

Veřejné projednání studie proveditelnosti projektu Singltrek v Píseckých horách se uskuteční 20. 1. 2016 od 17.00 hodin ve velké zasedací místnosti v přízemí budovy Městského úřadu Písek, Budovcova 207.

Ransdorf

zdroj: +foto: http://www.ransdorfmiloslav.com/

Historie

Jak byste z vašeho pohledu hodnotil minulost strany? Jaké momenty z dob komunismu odsuzujete, pokud se vůbec nějaké takové najdou? Co si myslíte o teorii o studeném ohni, o doznání Horákové, o invazi v roce 68.....A konečně, proč podle vás komunismus u nás padl? Janáček P.

Předseda OV KSČM Písek a ostatní
autor: +foto: jk

9. ledna 2016 se uskutečnilo jednání Okresní konference v Písku. Po zahájení a schválení jednacího řádu si téměř padesátka delegátů a hostů vyslechla hodnotící zprávu předsedy okresního výboru o činnosti a výsledcích okresní organizace za minulé dva roky.

Radim Valenčík
autor: Dramaturgie Lenka Procházková
zdroj: https://youtu.be/ONkOfVFnibI?t=7s, http://radimvalencik.pise.cz

Novodobý samizdatový film "Lavička Františka Havla" se stopáží 10 minut byl natočen podle scénáře Lenky Procházkové. Jména dalších tvůrců jsou uvedena v závěrečných titulcích. Jedná se o první snímek skupiny "Kostnické náměstí," proto žádáme publikum o shovívavost. Děkujeme všem, kteří se na realizaci filmu zdarma a přesto velmi nadšeně podíleli a těšíme se na další společnou samizdatovou tvorbu!

Semelová
autor: jk, foto: KSČM

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes projednával žalobu na Martu Semelovou, která byla podána v rozporu se stanoviskem Policie ČR. Brněnský "topkař" právník Michal Kincl se zřejmě chtěl před volbami zviditelnit. Oficiálně však tvrdil, že po shlédnutí Hyde Parku s Martou Semelovou utrpěl psychickou újmu.

tELEFON
autor: foto: pixabay.com
zdroj: Přišlo emailem

Moderní technologie a zejména mobilní telefony nás odnaučily pamatovat si čísla, na která voláme. Přitom znalost čísla může ušetřit peníze, protože na první pohled je vidět to, co vychytralí poskytovatelé prémiových služeb píší velmi malým písmem. Číst ve formátu pdf zde:

Zoubkovi
autor: + foto: jk

Občané Protivína se po dlouhé době dočkají opravy Mírové ulice a přilehlých chodníků. Tak rozhodli zastupitelé na svém jednání 22. 12. 2015, když v rozpočtu na rok 2016 odsouhlasili pro tento účel potřebné investice. (Úvodní foto: zprava doleva zastupitelé zvolení na kandidátce KSČM Richard Zoubek a Dana Zoubková)