Vážení čtenáři, okamžik přechodu na nové, moderní webové stránky reagující na nejnovější mediální poznatky nastal. Nastal okamžikem zahájením IX. sjezdu KSČM. To byl náš příspěvek, vklad pracovníků IT ÚV KSČM a administrátorů stránek na počest jeho zahájení. Nejméně jeden rok budou existovat dosavadní staré webové stránky, ale nebudou již doplňované. Internetové odkazy na stránky nové i staré budou zachované. Těšíme se na Vaši další přízeň, náměty a doporučení na případné zlepšení. Proklik na nové webové stránky JčKV KSČM a OV KSČM Písek

vedení ksčm

17. zasedání Ústředního výboru KSČM v sobotu dne 3.12.2011.

Zasedání ÚV KSČM se schází vždy zhruba po třech měsících. Při »aktivní« činnosti Nečasovy pravicové vlády je to období dostatečně dlouhé na to, aby přinášelo nové vážné problémy, k nimž je nutno zaujmout stanovisko a hledat levicové alternativy. To bude i jedním z cílů sobotního zasedání.

Dále z pohledu programu a politiky strany vyhodnotí vývoj ekonomické, sociální a politické situace v uplynulém čtvrtletí, posouzení další otázky, jejichž řešení nás čeká v příštím období. V roce 2012 čeká stranu její VIII. sjezd a na podzim proběhnou dvoje volby – do krajských zastupitelstev a do jedné třetiny Senátu. I na tyto pro stranu velmi důležité události příštího roku je třeba se postupně připravovat. Čeká nás náročný rok. Celý text ZDE:

autor: Radovan RYBÁK
zdroj: Ihalo.cz

Je zajímavé, jak pohnuté osudy mnohdy mají tvůrčí lidé, hudební skladatele nevyjímaje. Tragické osudy měli i dva čeští skladatelé hudby, autor známé České mše vánoční Jakub Jan Ryba, nebo například skladatel chrámové hudby, »Božský« Josef Mysliveček. Posuďte sami.  Celý článek zde?

autor: Karel Panuška

Také se zamýšlíte nad sloganem, zda pravda a láska zvítězila? Vždyť média se tolik snažila. Také jsem se zamýšlel a něco mi ve vyjádření hlavních mainstreamových médií chybí. Cože to zvítězilo? PRAVDA, LÁSKA? Ale, čí PRAVDA a LÁSKA k čemu? Krátké zamyšlení Karla Panušky nám to objasní, dodává Josef Kovařík.

autor: Redakce
zdroj: Český statistický úřad, OV KSČM Strakonice

Volební obvod č. 12 zahrnuje okresy Strakonice, Prachatice a Písek. Výsledky prvního kola voleb nebyly pro KSČM příznivé. Kandidátka Vítězslava Baborová nepostoupila do druhého kola. Porovnáním výsledků jiným úhlem pohledu se dostáváme nejen k možnosti lepší analýzy výsledků, ale také k hlubšímu zamyšlení a nové aktivní práci.

zdroj: Volební štáb obvodu č.12

Volební štáb senátního obvodu č. 12, složený ze zástupců okresních výborů KSČM Strakonice, Písek a Prachatice doporučují voličům  ve druhém kole senátních voleb vyjádřit hlasováním podporu kandidátovi ČSSD Ing. Karlu Kratochvílemu.

zdroj: OV KSČM Strakonice

Na předvolebním setkání s občany ve Strakonicích kandidátky do Senátu Mgr. Vítězslavy Baborové a kandidátů do městského zastupitelstva 3.10.2014 se k současnému vývoji průmyslu a k našim dalším společným regionálním otázkám vyjádřil v krátkém projevu předseda OV KSČM v Písku RSDr. Jiří Lejčar. Zvukový záznam zde:

Nejmladší kandidát

V pátek 3. října se uskutečnilo společné předvolební setkání kandidátky KSČM do Senátu Vítězslavy Baborové a kandidátů do městského zastupitelstva s občany Strakonic. Setkání se zúčastnila i delegace OV KSČM v Písku vedená předsedou  Jiřím Lejčarem. V přiloženém záznamu se můžete seznámit s úvodním slovem Vítězslavy Baborové a názory  Gustava Janáčka na současnou životní situaci občanů.Videozáznam vystoupení zde:  Na přiložených fotografiích vidíte např.: Vítězslavu Baborovou nabízející vlastnoručně upečené koláčky, vystoupení předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa, Jiřího Lejčara, nejmladšího kandidáta do městského zastupitelstva ve Strakonicích studenta Martina Rataje a jiné.

autor: Mgr. Vítězslava Baborová, kandidátka do Senátu ČR
zdroj: Foto JETE: ilustrační

Dnes lze již s jistotou říci, že zrušení výběrového řízení na dostavbu Temelína byla jednoznačně chyba. Byla to chyba politická, ekonomická a především technická.

Politická chyba to byla z důvodu budoucího ohrožení energetické soběstačnosti České Republiky.

zdroj: Email Moniky Kafkové

Vážení občané města Písku, za krátký čas, v měsíci říjnu t. r., se uskuteční komunální a senátní volby. Každý občan si zvolí stranu, která se mu zamlouvá. Jsem  písecká patriotka, tak dovolte, dříve než budete hlasovat o tom, kdo další 4 roky bude nás občany zastupovat, abych Vám napsala takový přehled o některých lidech, kteří kandidují, abyste byli v obraze. Samozřejmě záleží na Vás, komu dáte svoje hlasy, ale toto byste měli vědět o některých kandidátech a stranách, uvádí ve svém článku Monika Kafková a pokračuje.

autor: Mgr. Vítězslava Baborová, kandidátka do Senátu

Volič není hloupý, určitě se už naučil číst mezi řádky a třídit informace. Měl by si však pamatovat, že masáž a léčba šokem patří do medicíny a nikoliv k volebním urnám.

Mediální masáž zabrala v mnoha případech. Namátkou uvádím typickou kampaň „báby s dědkem“ , při které se s úspěchem podařilo věkově rozdělit společnost a odradit od volební účasti starší generaci.